Lästips
Lästips

Lars Bernhoff: Vad är Medborgarpolitik?

Det finns mycket att kommentera kring regeringens dåliga beslut med ständiga avslöjanden om brister som får stora följder för medborgarna. Vårt fokus är att belysa vad ännu fler behöver förstå för att en ny regering ska väljas bland de politiker som har förmåga att ompröva det som inte har fungerat. 

Lars Bernhoff: Vad är Medborgarpolitik?
Lars Bernhoff

Här har du några axplock som vi har valt att kommentera i vår premiärversion av Medborgarpolitik. Ibland har vi förstärkt med intervjuer för att ge dig en egen upplevelse som känns.

Medborgarpolitik

  • Vår intervjuare Robert har haft ett samtal med projektledaren för Agenda. Elsa Widding stämplas som klimataktivist och därmed är hon diskvalificerad för medverkan i Agenda. SVT vill på ett uppfostrande sätt inte ”vilseleda” publiken med det som är osakligt. Ta del och kommentera som medborgare med egna tankar kring hur Public Service sköter sitt uppdrag.
  • Yttrandefriheten har nu fått en verkligt polariserande fråga överst på agendan. Det är naturligtvis Paludan som lockat fram många enkla lösningar. Men frågan är svår i alla sina dimensioner. Enligt Politikbyrån i SVT så svarar partierna väldigt olika på vem som har störst ansvar för det inträffade. SD tycker Kriminella gäng, S tycker Muslimer och M&KD anser det är Paludan.Vi publicerar en artikel som problematiserar hela frågan om vi verkligen vill försvara yttrandefriheten. Hans Thannerstig ger många tänkvärda aspekter på ett ämne vi behöver ha tänkt igenom många gånger eftersom följetongen har just börjat. Ytterligare ett inlägg lyfter in ytterligare aspekter. Efter denna läsning kan du delta i debatten med många perspektiv när de flesta gör det enkelt för sig.
  • En myndighet som trots sina 1200 anställda ofta ligger fel i sina prioriteringar är MSB. Dan Eliasson gjorde oss uppmärksam på att myndigheten finns men drog samtidigt ner dess trovärdighet.Vår krönikör Jan Norberg har funderat på hur MSB har ägnat så stort intresse åt sk små men högerextrema grupper som inte har varit särskilt farliga för sin omgivning.Speciellt inte jämfört med de våldsyttringar som muslimer/islamister från MENA länder har orsakat. Uppenbart har MSB haft fel fokus. Tankeväckande.
  • Värdegrund är ett modeord som ägnas mycket tid av byråkrater och gör folk osäkra på vad som gäller för det praktiska arbetet på främst myndigheter.Vi lät en av våra intervjuare ringa Utbildnigsradions VD och fråga om vad ordet betyder för dem. I praktiken är det enbart vackra ord som har oklar innebörd för det faktiska arbetet. Man baxnar när man hör slingrandet när VD ska förklara vad det betyder. På några få minuter förstår du att det inte finns mycket trovärdighet i detta för det faktiska arbetet.
  • Ett annat exempel på offentlig chef som hamnat eller försatt sig i en tokig situation är projektledaren för Melodifestivalen. Policybeslutet var att det skulle kvoteras in kvinnor när för många av de bästa var män. Om det fanns två upphovsmän eller fler skulle en av dem vara kvinna. När vår intervjuare frågade vilken betydelse denna regel skulle få så blir svaret en överraskning. Lyssna gärna.
  • En stor besvikelse blev det för många att S fortsätter med MPs vindkraftspolitik trots att MP lämnat regeringen. Om det finns S-medlemmar och andra verklighetsförvrängare som inte har förstått varför vindkraft har alla fel man kan tänka sig så läs artikeln. Det har aldrig varit lönsamt så 100 miljarder har det fått i subventioner hittills. Stor källa till bråk i kommuner och vi ska få dubbelt så mycket med S politik så snart möjligt.

Välkommen att ta del av Medborgarpolitik. Reagera sunt och bli irriterad på hur vårt lands regering och tyvärr även stor del av riksdagen skapar egna problem som våra grannländer undviker.  Den humanistiska stormakten som försöker berätta hur andra länder ska lösa sina problem behöver ägna mycket mer tid åt att lösa sina egna självförvållade problem.

Vi hoppas att Medborgarpolitik kan förstärka din vilja att engagera dig för ett bättre Sverige. Förnuft och kunskap måste få samarbeta.

Av Lars Bernhoff, redaktionen Medborgarpolitik


Admin
Adminhttps://www.medborgarpolitik.nu
Sajten Medborgarpolitik grundades i maj 2022 av föreningen Medborgarperspektiv.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Admin
Adminhttps://www.medborgarpolitik.nu
Sajten Medborgarpolitik grundades i maj 2022 av föreningen Medborgarperspektiv.

Våra sociala kanaler

Stöd Medborgarpolitik

Stöd vårt arbete med att granska regering och myndigheter. Bli gärna månadsgivare. Klicka på beloppet i knappen.

Populära artiklar

Fler inslag från Medborgarpolitik

Rätt och fel om invandringen

Syftet med denna text är att förse opinionsbildare med...

Dan Ahlmarks artiklar om angreppen på västerlandet

Det pågår kontinuerliga angrepp på västerlandet för att bana...

Bilden av slaveriet måste nyanseras

Det är dags att aspekter som ofta förbises med...

“MENA-invånare inga offer för vit överhöghet och dominans”

Invånarna i MENA-länderna är offer – inte för vita...