Lästips
Lästips

Inrätta en svensk Patriot Act

Artikeln har tidigare publicerats i SVT-blogg

Det här är en allmän säkerhetsfråga. Sveriges fria öppna demokratiska samhälle med allmänhetens fullt berättigade obestritt självskrivna krav på rättstrygghet, den har satts ur spel. Frågan är om vår folkvalda regering innehar erforderligt förstånd, omdöme och mod för att ingripa.

The Patriot Act är en samling lagändringar som antogs av USA:s kongress till följd av terrordåden den 11 september 2001. Den innebär bland annat att amerikansk militär rakt av och utan gängse rättslig prövning helt enkelt tillåts likvidera terrorister som utgör ett hot mot USA och det amerikanska folket, och det oavsett vilket land terroristen/terroristerna befinner sig i.

Den 2 maj 2011 avrättade amerikansk militär Osama bin Laden som då befann sig i Pakistan och det utan att någon pakistanier först tillfrågades eller ens informerades. Oktober 2019 lät USA avrätta terroristledaren Abu Bakr al-Baghdadi som befann sig i Syrien, samma sak där, ingen vare sig tillfrågades eller informerades först. Med hjälp av en drönare så dödade amerikansk militär – straxt utanför Bagdad i Irak, den 3 januari 2020, Oasem Soleimani.

Patriot Act syftar till att skydda USA och det amerikanska folket och den har visat sig vara både nödvändig och effektiv.

Hypotetiskt skulle det redan idag kunna bli så här; – Låt tänka tanken att USA just nu har hittat en terrorist i Bredäng i Stockholm som utgör ett hot mot USA och/eller dess befolkning. Då innebär det alltså att USA kan likvidera vederbörande, i Bredäng om de så föredrar, och det utan att först tillfråga någon svensk. En nöd-vändig, effektiv, och bra lag som även skyddar svenska liv och svenska samhällen.

När Donald Trump tillträdde sin presidentpost år 2017 då var gränsen mot México ett stort problem för USA dels för att det vid gränsen pågick en närmast okontrollerbar illegal invandring till USA samt inte minst, massiv införsel av narkotika som var fullständigt förödande för USA.

México som till största delen styrs av narkotika karteller är kanske det farligaste landet i hela världen just nu.

Trump påbörjade därför byggnation av en mur mellan México och USA. Politiska orsaker gjorde emellertid att färdigställandet av muren drog ut på den dyrbara tiden. Trump ringde då upp Méxicos president Manuel López Obrador som är en extremsocialist därtill rädd för Trump, och sa; – Om du inte sätter upp din militär vid gränsen för att stoppa massinvandringen till USA då kommer jag att klassa drogkartellerna som terrorister och döda dem, allihop. Jag kommer utplåna dem allihop, på direkten. Dagens drönare teknik gör att en dylik operation inte skulle vara speciellt svår att genomföra.

Obrador fick panik och sa, åh, gör inte det, snälla. Det kommer få mig att se dåligt ut – vilket det naturligtvis skulle göra.

Obrador sa; – Jag ska omedelbart sätta upp militären vid gränsen, vilket han per omgående gjorde. Båda gränserna, Guatemala och USA. Och det där, det skar omedelbart ner flödet på en mer hanterbar nivå igen. Svårare än så var det inte.

När president Joe Biden tog över presidentskapet efter Trump då tog Obrador omedelbart bort militären igen. Så nu är gränsen sedan dess mer öppen än någonsin tidigare.

Den 20 januari 2023 meddelade gränspatrullen följande; Jämfört med december månad 2021 och december månad 2022 så har migrationen ökat med 240%. Lägg därtill att motsvarande narkotikainförsel också ökat vilket är en katastrof som fortlöpande dödar tusentals amerikaner.

Gränspatrullen har bekräftat att minst 1,2 miljoner migranter, olagliga anmälningar, har kommit undan. De möttes alltså inte ens av några gränsvakter, hur visste de det? De har sensorer, och siffran 1,2 miljoner den anses av flera initierade vara en väldigt låg uppskattning.

Jag slår vad om att det är ytterst få svenskar som känner till det här enkla fullt fungerande greppet. Varför? Jo, det beror på korrupt media, fake news & vårt public service Inc. inte vill meddela om kloka, effektiva och bra åtgärder som Donald Trump har gjort. De ser nämligen till att du inte får ta del av dylik kunskap. Så är det.

En samhällelig säkerhetsfråga
Sveriges regering måste se till att få stopp på den fullständigt extrema störtflod av våld som våra samhällen nu angrips av. För våra barn och barnbarns skull så måste det bli ett slut på det här. Handeln med narkotika, det är vad som i huvudsak drivit upp kriminaliteten till dagens extremt höga nivåer. Inget annat.

Mitt förslag; Gör som statsminister Ulf Kristersson och justitieminister Gunnar Strömmer i själva verket tycker, det vill säga klassificera den rådande katastrofala ständigt ökande brottsligheten som terrorism, som hotar rättssäkerheten i vårt land. Och mot den bakgrunden, gör som Trump gjorde, ge vår svenska militär i uppgift att likvidera alla som tillsammans med karteller, syndikat och konsortier handlar med narkotika. Detta förutsätter att en svensk Patriot Act inrättas i Sverige. Svårare än så är det inte.

It is a Public Safety Issue
Pizza deliveries, korv-grillning med brottslingarna, mer pengar till utredningar, socialen och polisen, det duger inte. Knarkhandeln förstör vårt Sverige, knarkhandeln dödar oss, precis så som terrorister dödar civila. De är inte ute efter att störta vår regering. De vill bara sälja narkotika som förgör våra samhällen och dödar oss medborgare. Det är en fråga om allmän säkerhet. Sveriges fria öppna demokratiska samhälle med allmänhetens fullt berättigade obestritt självskrivna krav på rättstrygghet, den har satts ur spel. Frågan är om vår folkvalda regering innehar erforderligt förstånd, omdöme och mod för att ingripa.


Thomas Ek
Thomas Ekhttps://svtblogg.se
Thomas Ek är medlem i Medborgaperspektiv.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Thomas Ek
Thomas Ekhttps://svtblogg.se
Thomas Ek är medlem i Medborgaperspektiv.se

Våra sociala kanaler

Stöd Medborgarpolitik

Stöd vårt arbete med att granska regering och myndigheter. Bli gärna månadsgivare. Klicka på beloppet i knappen.

Populära artiklar

Fler inslag från Medborgarpolitik

Public service och media i övrigt måste förmedla kunskap om Islam.

  Man kan inte bygga en demokrati på okunskap. Det...

Fria media står och stampar

Fria media är idag en vital aktör i samhällsdebatten....

Rätt och fel om invandringen

Syftet med denna text är att förse opinionsbildare med...

Dan Ahlmarks artiklar om angreppen på västerlandet

Det pågår kontinuerliga angrepp på västerlandet för att bana...