Lästips
Lästips

Fria media står och stampar

Fria media är idag en vital aktör i samhällsdebatten. I fria media hittar man angelägna granskningar av kostnaderna för klimatomställningen, massinvandringen och mångkulturalismen. Globaliseringen kritiseras också, där EUs överstatlighet med dess demokratiunderskott ingår. Feminismen, eller snarare matriarkatet får också sina slängar och när det gäller kriminalpolitik och skola framförs krav på stramare tag. För många även utanför fria media är detta angelägna politiska teman som mainstream media (MSM) dock inte behandlar i samma omfattning. Därför är det angeläget att fria media når ut till större grupper.
Fria medias anhängare är mycket synliga på sociala media då de ofta dominerar i MSM:s kommentarsfält. Men representanter för fria media ignoreras av MSM. Ett signifikant exempel på denna brist är att SR hittills inte har haft någon sommarpratare från fria media. Däremot får kommunister och f.d.kommunister ofta synas och höras, som Kakan Hermansson och Mikael Wiehe. När får Katerina Janouch vara med i ett mysprogram?
Det faktum att fria media exkluderas av MSM och att väljaropinionen tycks vara stabil innebär att fria media måste finna nya vägar och fråga sig hur man ska kunna få ett större genomslag i väljaropinionen. Mycket möda har lagts ned på att argumentera för förändringar av svensk politik – uppenbarligen till liten nytta då opinionsläget i Sverige, som sagt var, är stabilt. Fria media tycks därför mest tala till de redan frälsta.
För att bryta detta dödläge borde därför fria media göra följande:
  1. Fria media bildar ett råd med det primära syftet att utse talespersoner som ska företräda fria media i MSM. Framförallt ska detta tvinga public service att låta talespersonerna komma till tals; Göran Greiders näst intill monopol behöver brytas. Tongivande personer inom fria media borde känna sig manade att ta initiativ till bildande av ett råd. Som alternativ till detta förslag skulle ett bolag kunna bildas där fria medias konsumenter går in med några tusenlappar per individ för att sedan ge bolaget fria händer att utveckla insatser för fria media.
  2. Fria media samlar sig till att skapa en konkurrerande tv-kanal mot public service. Detta skulle kunna vara en uppgift för rådet/bolaget att ta initiativ till ett projekt för detta. Finansiering genom delägarskap med enheter om 1 000 kr i aktier. Förmodligen behöver man komplettera nyheterna med sport och underhållning så att tittarna blir kanalen trogen. Reklamintäkter står sedan för finansiering av driften. Den högerorienterade FOX-kanalen i USA sopade banan med CNN, vilket visar att det finns underlag för program med andra nyhetsperspektiv
Fria media har hela tiden varit emot massinvandringen och Islam. Hade fler människor haft tillgång till dessa åsikter hade Sverige förmodligen sluppit stora sociala kostnader för att inte tala om skjutningar. Splittringen i Sverige hade också varit mindre.
Fria media står dock och stampar. Något behöver göras. Samhällsdebatten måste vitaliseras. Det perspektivet är viktigt anser vi i föreningen Medborgarperspektiv.se.
Skribent Åke Thunström (ordf)
20240523
Texten är fri att använda
Dokument nr 9
Övriga dokument, se https://www.medborgarpolitik.nu/category/lobbying/
Avs kan kontaktas för att vara med på distr. lista.

Åke Thunström
Åke Thunströmhttp://www.medborgarperspektiv.se
Ordförande i föreningen Medborgarperspektiv.se. Fd datachef och systemchef, affärschef och samordnare för stadsnät.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Åke Thunström
Åke Thunströmhttp://www.medborgarperspektiv.se
Ordförande i föreningen Medborgarperspektiv.se. Fd datachef och systemchef, affärschef och samordnare för stadsnät.

Våra sociala kanaler

Stöd Medborgarpolitik

Stöd vårt arbete med att granska regering och myndigheter. Bli gärna månadsgivare. Klicka på beloppet i knappen.

Populära artiklar

Fler inslag från Medborgarpolitik

Dan Ahlmark: Allvarliga brister i den svenska författningen och inom partierna

Artikeln har tidigare publicerats på NewsVoice. Det är tydligt, att...

126 saker som media inte gärna skriver om.

Nedan följer områden som svenska journalister i etablerad media...

Tricotöser

Av PATRIK ENGELLAU 13/6-24 Tidigare publicerad på Det Goda Samhället: Förr...

Public service och media i övrigt måste förmedla kunskap om Islam.

  Man kan inte bygga en demokrati på okunskap. Det...