Lästips
Lästips

Medborgarpolitik ger förståelse om vad som behövs för en bättre svensk politik

OPINION. Föreningen Medborgarperspektiv.se tycker att det är mycket som har gått snett i svensk politik i många år. Vi vill inte enbart vara åskådare eller sitta och gnälla vid vår TV apparat. Vi vill bidra till att rätt frågor diskuteras i avsikt att vända trenden via en insiktsfull debatt om vad som kan bli bättre. För det behövs exempel, som presenteras av kunniga personer som vågar stå upp för det som de anser är bättre alternativ.

Lars Bernhoff
Lars Bernhoff

Medborgarpolitik är skapat för att förverkliga denna ambition. På ett begripligt sätt vill vi ta upp ämnen där det för många inte är självklart hur saker och ting hänger ihop. Därför är det med kunskap och ärlighet som vi vill lyfta perspektiv som kan stimulera våra läsare, tittare och följare att tänka själva. Vi vill gärna att du sprider vårt innehåll om du anser att det kan tillföra något för dig och utvalda vänner.

De ämnen som vi främst vill belysa är:

  • Svensk migrationspolitik (nästan alla problems moder).
  • Kriminaliteten (när polisen tappat våldsmonopolet).
  • Energikrisen och dess självförvållade ekonomiska problem.
  • Myndighetsmissbruk (försvagning p.g.a. politiska chefstillsättningar).
  • Skattenytta (bristen på). Inga av våra problem löses med enbart mer pengar när roten till problemen förblir orörda.

Det finns ämnen som inte diskuteras tillräckligt och ett är att våra partier har blivit toppstyrda med hjälp av skattesubventioner och extremt dålig förmåga från partierna att fånga upp det ökade politiska intresset i Sverige.

Partierna prioriterar lojala ”broilers” från ungdomsförbunden i stället för att släppa in politiskt intresserade medborgare med erfarenhet, som kan mycket om verkligheten i samhället. Sådan kompetens blir då inte lydiga knapptryckare.

De kan med bättre folklig förankring uppmuntras att driva de frågor som de själva vet har betydelse för ett bra samhälle som inkluderar ett fungerande affärsliv och industri.

Det kan skilja mycket från det som är rätt för samhällets långsiktiga positiva utveckling till tillfälliga åtgärder när politikerna inte sett katastroferna komma. Mer troligt att de varit rädda för de nödvändiga men kanske obehagliga beslut som skulle krävas.

Energipolitiken är ett skrämmande exempel på detta när avvecklingen av kärnkraften gör att vi förlorat mer el än vad all vindkraft som vi ägnat 20 år att bygga upp ger. Trots miljardkostnader, som vi skattebetalare fått stå för, har vi fått ett instabilt elnät och hindrat viktiga industrietableringar.

Genom att använda namnet Medborgarpolitik visar vi vad vi har för ambitioner. Vi låter även kompetenta intervjuare ställa de frågor som etablerade media oftast inte ställer. Sanningen och analysen av verkligheten måste bli känd för att rätt framtida politik ska bli möjlig. Det är där vi vill bidra

Välkommen till en spännande resa fram till valet med Medborgarpolitik

Du kan bidra med kommentarer och egna inlägg. Ekonomiskt uppmuntrar vi att du gör donationer till vårt projekt så vi kan granska ännu mer. Tryck på knappen här intill och gör din första betalning via Swish eller BG. Din medverkan stärker oss och avgör vår uthållighet med detta projekt.

Redaktionen för Medborgarpolitik | #svpol


Admin
Adminhttps://www.medborgarpolitik.nu
Sajten Medborgarpolitik grundades i maj 2022 av föreningen Medborgarperspektiv.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Admin
Adminhttps://www.medborgarpolitik.nu
Sajten Medborgarpolitik grundades i maj 2022 av föreningen Medborgarperspektiv.

Våra sociala kanaler

Stöd Medborgarpolitik

Stöd vårt arbete med att granska regering och myndigheter. Bli gärna månadsgivare. Klicka på beloppet i knappen.

Populära artiklar

Fler inslag från Medborgarpolitik

Extrema Sverige

Föreningen Medborgarperspektiv.se anser att debattklimatet i Sverige inte är...

Bojkotta Expo

1. Expo har hindrat det demokratiska samtalet med sin...

Låt inte S smita från Islam

Till borgerliga opinionsbildare bland politiker, media och samhällsdebattörer Syftet med...

Ahlmark: Den Civila Välfärdsstaten Del 2 – Nya meningsfulla arbeten i privata sektorn

Artikeln har tidigare publicerats i NewsVoice. Att skapa nya arbeten...