Lästips
Lästips

Oroväckande överstatlighet

En artikel i The Epoch Times idag (Biden Admin Negotiates Deal to Give WHO Authority Over US Pandemic Policies) fick mig att reagera. Den” inleds med: “The Biden administration is preparing to sign up the United States to a “legally binding” accord with the World Health Organization (WHO) that would give this Geneva-based UN subsidiary the authority to dictate America’s policies during a pandemic.

Det är mycket illa om USA skriver på detta dokument (pdf) som överlåter till WHO att bindande för medlemsstaterna besluta om och när det är en pandemi och på vilka sätt den ska bemötas av medlemsstaterna. Om USA skriver på är det stor risk att alla andra länder (utom kanske Kina och Ryssland med lydstater och möjligen Indien) också skriver på. Om Sverige skriver på så ger vi upp vårt demokratiska beslutsfattande till en överstatlig organisation som vi inte valt och där vi inte har något reellt inflytande.

Dokumentet är beskrivet som provisoriskt och det gör att President Biden kan skriva på utan Senatens godkännande, men det blir ändå gällande. Om så sker lär våra politiker, oberoende av schattering, också skriva på, då de brukar göra som USA vill och inte minst vad FN vill. Därmed har vi givit upp att själva bestämma hur en eventuell pandemi skall hanteras.

Tjänstemännen på WHO kommer alltså att, utan att vi kan påverka alls, kunna besluta om nedstängningar av samhället (skolor, butiker, sammankomster mm), inskränkningar av vår rörelsefrihet (resor), obligatoriska tester, masktvång, vilka medicinska preparat som läkarna får skriva ut, vilka preparat sjuka individer måste behandlas med, vaccintvång för alla, osv.

Historien visar att det inte ens behöver vara en pandemi, det räcker att WHO anser att det är en pandemi. Vi har ju redan sett att WHO gör som läkemedelsindustrin vill och den industrins intresse tycks vara att tjäna så mycket pengar som möjligt utan större hänsyn till konsekvenserna.

På det här sättet smygs överstatlighet på oss successivt och till slut har vi och andra nationer inget att säga till om. De demokratiska valen blir meningslösa och vår grundlag sätts ur spel.

Andra exempel på smygande överstatlighet är EU:s beskattningsrätt och de inskränkningar i yttrandefriheten på digitala media som EU nu snart kommer att införa om inte fler länder än Österrike och Tyskland säger nej. Det värsta kanske dock blir införandet av CBDC (Central Bank Digital Currency) och digitala hälsopass. Med dessa kommer staten att kunna detaljstyra alla individers ekonomi, hälsa (ohälsa!), yttrandefrihet och rörelsefrihet. Mer om detta i senare inlägg!

Alla krafter måste sättas till för att få våra nuvarande politiker att inse allvaret och kraftfullt säga nej till internationella åtaganden och konventioner som innebär överstatlighet och ett bortskänkande av vår suveränitet som ett demokratiskt land. Även om det innebär att politikerna inte kvalificerar sig för välbetalda jobb på FN och WHO och EU.

Protestera; skriv inlägg, prata med dina politiker, demonstrera, diskutera med bekanta och vänner! Kort sagt, läs på och sätt dig in i frågan!


Admin
Adminhttps://www.medborgarpolitik.nu
Sajten Medborgarpolitik grundades i maj 2022 av föreningen Medborgarperspektiv.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Admin
Adminhttps://www.medborgarpolitik.nu
Sajten Medborgarpolitik grundades i maj 2022 av föreningen Medborgarperspektiv.

Våra sociala kanaler

Stöd Medborgarpolitik

Stöd vårt arbete med att granska regering och myndigheter. Bli gärna månadsgivare. Klicka på beloppet i knappen.

Populära artiklar

Fler inslag från Medborgarpolitik

Dan Ahlmark: WHO som exekutiv organisation kan bli förödande för Sverige

Artikeln har tidigare publicerats i NewsVoice. Det nya föreslagna pandemiavtalet...

Ahlmark: Ändringsförslagen avseende WHO:s pandemiavtal

Artikeln har tidigare publicerats i NewsVoice. “Olämpliga policyförslag innebär en...

Ahlmark: WHO vill med det nya pandemiavtalet dämpa yttrandefrihet och personlig frihet

Artikeln har tidigare publicerats i NewsVoice. I maj 2024 kommer...

Världen har en tacksamhetsskuld till Västerlandet

Västerlandet anklagas ofta för att ha orsakat slaveri, kolonialism och...