Lästips
Lästips

Att sänka skatten med 50% är helt möjligt om vi går ur EU, FN, avvecklar SIDA och skickar hem migranterna

OPINION. I en intervjuerna här på GS redovisas kostnaden för vår svenska invandring till cirka 250 miljarder. SIDAS budget uppgår till runt 55 miljarder. Sveriges gåva till EU:s återhämtningsfond uppgår till cirka 130 miljarder netto. Den årliga medlemsavgiften till EU uppgår till cirka 50 miljarder.

Sist, men inte minst ger Sverige bort minst 20 miljarder till FN (vi toppar och står för 22% av FN:s budget), inget att förundras över att Stefan Löfven fick ett toppjobb hos FN. Det finns dock lite osäkerhet i siffrorna beträffande FN, beroende på om man skall räkna med Sveriges frivilliga gåvor till FN:s olika fackorganisationer, eller ej.

I runda slängar vräker Sverige ändå ut lite drygt 500 miljarder av våra svenska skattebetalares skattepengar på saker som inte gagnar oss medborgare det minsta.

Notera då att detta sker samtidigt som den socialdemokratiska regeringen envist hänvisar till EU-regler för att slippa sänka skatten på bränsle.

Hur mycket skatter tål svenska skattebetalare egentligen?

Om vi då försöker sätta dessa 500 miljarder i relation till Sveriges totala statsbudget på 1137 miljarder för 2022, så skänker Sveriges regering bort närmare 50% av dina och mina pengar.

Ibland undrar man vad en svensk fattigpensionär skulle tycka, om vederbörande verkligen visste hur mycket pensionen skulle kunna höjas med om våra riksdagspolitiker kände lika stort ansvar för dem som för att visa sin godhet mot andra människor i andra delar av världen.

Vi kan sänka skatten med 50%

Ett annat sätt att se på saken är ju att vi skulle kunna ha nästan 50% i lägre skatter om det var det svenska folket som fick bestämma och inte de folkföraktande svenska riksdagspolitikerna.

Text: Jan Norberg  | #valet2022


Jan Norberg
Jan Norberg
Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör och medlem i föreningen Medborgarperspektiv.se.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jan Norberg
Jan Norberg
Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör och medlem i föreningen Medborgarperspektiv.se.

Våra sociala kanaler

Stöd Medborgarpolitik

Stöd vårt arbete med att granska regering och myndigheter. Bli gärna månadsgivare. Klicka på beloppet i knappen.

Populära artiklar

Fler inslag från Medborgarpolitik

Public service och media i övrigt måste förmedla kunskap om Islam.

  Man kan inte bygga en demokrati på okunskap. Det...

Fria media står och stampar

Fria media är idag en vital aktör i samhällsdebatten....

Rätt och fel om invandringen

Syftet med denna text är att förse opinionsbildare med...

Dan Ahlmarks artiklar om angreppen på västerlandet

Det pågår kontinuerliga angrepp på västerlandet för att bana...